4000 tauletes digitals per a la comunitat educativa

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, ha aconseguit adquirir 4.000 tauletes tàctils més que portaran incorporades les seues corresponents targetes SIM de línia de dades d’alta capacitat (40 GB mensuals) per a facilitar el treball amb l’alumnat de les famílies amb menys recursos.

Les 10.000 tauletes tàctils adquirides el passat 1 d’abril es començaran a distribuir dilluns que ve entre l’alumnat que han seleccionat els instituts d’Educació Secundària. En aquesta ocasió les dirigirem a l’alumnat d’Educació Primària de tots els col·legis públics i concertats que tenen un índex socioeconòmic i cultural més baix (ISEC 1 i 2). També estaran dirigides als col·legis concertats de Secundària i Batxillerat amb aquests nivells d’ISEC. Com a criteri general, es considera que en l’assignació d’aquestes tauletes tàctils hauria de prioritzar-se l’alumnat que està cursant 5é i 6é d’Educació Primària.

En tot cas, cada centre, en funció del nombre de tauletes tàctils que té assignades, ha de seleccionar l’alumnat que considere que més les pot necessitar i que millor ús pot fer-ne, independentment del curs d’Educació Primària en què es trobe. La distribució d’aquestes tauletes tàctils es farà per part de Telefónica a cadascun dels domicilis de l’alumnat seleccionat. Per a poder dur a terme aquesta distribució de la manera més àgil possible, remetrem una carta als 325 centres indicats anteriorment perquè ens faciliten les dades de l’alumnat seleccionat.

L’alumnat rebrà al seu domicili la tauleta tàctil assignada en qualitat de préstec mentre dure la suspensió de l’activitat educativa presencial i haurà de tornar-la al centre en el moment en què es reprenga l’activitat educativa presencial, i, en tot cas, abans que finalitze el curs. Continuarem treballant per a facilitar tots els suports que puguem, tal com esteu fent tots els centres, a l’alumnat amb més dificultats.

Ho hem fet amb el val-beca menjador a l’alumnat que té el 100 % de la beca per motius econòmics, amb el pagament de l’ajuda íntegra al transport individual i amb la distribució de les tauletes tàctils que vam fer el passat 1 d’abril als instituts de Secundària i que fem hui amb els col·legis públics i concertats de Primària.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *